torsdag 20 januari 2011

Det annorlunda folket.


Har du sett dom?

Märkt av dom?

Irriterat dig på dom?

Snackat skit om dom bloggat om dom till och med sladdrat om dom?

Nickat medhållande i Tv-såpans klockrent skildrande av dom?

Lusläst Skvallerpressens förnedrande version av verkligheten om dom?

Dom där du vet.

Det annorlunda folket.

Dom som inte är som Du. Eller som du och din bästa vän eller väninna.

Du vet sådana som liksom, inte du är som! Eller som inte är som du!

Sådana du ser i rännstenen, på parkbänken, utanför socialkontoret, i pentavolvon mitt på en Onsdag.

Dom där som köper sina kläder på postorder, den där som fiskar upp en 33cl colaburk från skräpet, den där som står mitt på ljusa dagen och liftar!

Den du ser stoppar ett paket smör innanför jackan på Hemköp.

Och hon du vet, hon som har en älskare.

Han känner du nog också. Han som taffsar på sina kollegor. Dom är annorlunda dom där. Eller hur!

Och hon som säljer sexleksaker, eller hennes väninna som tillåter Mannen att kolla på Porr. Kan man fatta?

För att inte tala om hon den där arbetslösa som lämnar sina barn på dagis och sen låtsas söka jobb om dagarna medan hon egentligen bara fikar med sina vänninor!

Ja man kan ju göra listor. Eller hur!

Eller hon som är sjukskriven men orkar vara i stallet, och den där du vet, ja vad var det nu han hette, ja skit samma men hans morsa dog o han bodde kvar i hennes lägenhet med alla hennes grejer! Äckligt ju!

Och den där ensamstående Mamman som bara producerar ungar på löpande band, vem fan betalar för henne och hennes snorungar om inte du! på statens och Din bekostnad! Illa.

Och hörde du inte hos tandläkaren häromdagen någon påstå att allt vi gör varandra är sådant som snart kommer tillbaka. Sånt väntrumssnack, nej fy fan för sånt. Tacka vet du logiskt tänkande och rutiner. Ja riktiga rutiner Ni vet. Fredag med Lövbiff o Bea, Lördag med film o Kassler, sånt som ger värde i livet!

Och nämnde jag förresten han som bara stack ifrån fru och barn för att vandra!

I FJÄLLEN!

I två veckor!

Hur kunde hon släppa iväg honom????

Ja inte fattar man sådant, vilken otrogen skit va! Han hittade säkert en brud som särade på benen direkt. Jävla typer man ska behöva omge sig med. Dom är annorlunda dom där.

Och jag då, som inte kan söka jobb någonstans.Nej men det går ju inte. Ingen vill ha mig. Nej vet du jag har för bra meriter. Det blir som ett hot vet du. Dom där, sådana där andra, dom vet inte vad riktig arbetskraft är när det ser sånt. Trist. Så jag får vackert gå här och ta igen mig. Ja jag har ju lite att göra. Grabbens fru är en sån Ni vet som bara far runt på olika tillställningar. Man får ju vara flexibel då då o vara till hjälps lite, Ta hand om Sonens tvätt i alla fall.

Men jag läste en artikel! Jo när jag tänker på det så stod det nåt skit i aftonbladet om det jag hörde hos tanläkaren, ja ni vet i det där jävla väntrummet kan ju folk inte urskilja på vad som är ok att diskutera.

I artikeln i aftonbladet då alltså, så stod det att vi alla hör ihop. Men fy fan då. Skulle jag kopplas ihop med den där alkisens brud då då som står där borta?

Artikeln hette det annorlunda folket, det handlade om sådana som bara klagar. Ja såna ni vet som bara har fördomar o klagar och röjer bland folk för de inte är nöjda med sitt eget jävla liv.

Det stod nåt skit om att alla härstammar från samma kärna. Jo jag tackar jag.

Det annorlunda folket, ja nog är dom annorlunda alltid. Nej, det annorlunda folket är nog ett släkte för sig.

Tacka vet jag att vara Normal!

3 kommentarer:

 1. Du glömde dom som mitt i sin avundsjuka sätter dit grannen för allt han kan snoka rätt på om honom/henne. Och brunskjortan som bränner kors och klistrar upp lappar överallt och manar till nationell samling mot DOM DÄR. Samtidigt som han inte är rasist och är för ett kulturellt Sverige.

  Radera Jante och Luther från folks sinnen så kanske vi kan börja leva igen.

  Peace love and fucking understanding ;>)

  N

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet!

  Kram på dig
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Klockrent!!!! Fy f-n för att vara normal :)

  SvaraRadera