onsdag 21 april 2010

Enkelt och svårt

Tänk om vi inte delade in allt och klassificerade varenda liten tanke, stavelse känsla och ord som genomströmmar oss?

Tänk..om vi bara lät och tillät oss vara i varandet och accepterade Alltet precis som det var och är utan att lägga in någon form av värdering alls?

Vad skulle ske då?

Vad tror du?

2 kommentarer:

 1. Vilken bra fråga.Helt i linje vad vi diskuterade på jobbet igår i frågan om barn i behov av lite extra stöd. Att inte analysera sönder allt. Ibland är det svårt, fast egentligen borde det inte vara det. Är det en kvinnlig egenskap funderade jag på igår, då jag häromdagen frågade en kollega hur vi skulle göra med en viss situation. Hans svar var...det löser sig.
  Ha en fin torsdag.

  SvaraRadera
 2. Det beror nog på vilken spets man tar det till. Ett konstant accepterande är ju just, ett konstant accepterande. Det vore ju fint om vi kunde se allting för vad det är, kort och gott... Men skulle världen inte stanna upp en aning? Är det enbart positivt att acceptera allting för vad det är?

  Skulle vi bo i lägenheter med elektricitet och rinnande vatten om vi accepterade allting precis som det var? Skulle kvinnor ha rösträtt? barn ett värde?

  Jag förmodar att det inte alls är så du tänker och att jag stänker en massa otrevlig pessimism över en väldigt, väldigt fin tanke.

  Men din fråga är väldigt öppen, och tolkningen är fri...

  :-)

  SvaraRadera