tisdag 20 april 2010

Torsdagen. Hansepferd Mässa del 2.

Jag vill inte påstå att det var motvilligt men kanske inte helt givet.

Kall öl, 18 soliga grader och en lång tuff dag i kroppen.

För det var jag värd. Vad det ledde till var förstås inte helt förutsett, även om Steffi och jag skojade om det på morgonen..." Ikväll kan vi duscha på Reeperbahn i ett skyltfönster"

Johojo

Är det något jag lärt mig på denna resan, som om jag inte visste det redan, är att.."Tänk på vad Ni tänker på" Och Universum bistår er alltid med er beställning. Var så säkra!!!!!!!


Det var det där med avsaknad av väggar, Trixies ankomst och hur i hela havet vi skulle få ihop det hela. Tyskan kan vara vacker. Utan svordomar hetsigt utspottade. Jag fick höra allt o lite till denna Onsdag kväll.
Torsdag morgon och Montern skulle byggas klart, dusch var desperat efterlängtat (Vi bodde i husbil) och allt var..typ kaos.

Efter Trixies Tyska metoder blev det bestämt att väggar skulle monteras. en dag försent men dock. Man får vara glad för det lilla.
Dock skulle det bara av någon outgrundlig lustig anledning tapetseras på en sida. Jag frågade aldrig varför.
På andra sidan skulle det kläs med tyg. Vitt sådant så Steffi och jag skickades ut i rusningstrafiken mitt i Centrala Hamburg för att hitta 4 vita lakan.
Eller hur.
Men såklart fixade det sig. Vi kom tillbaka med både lakan mat och annat smått o gott som behövdes. Köra bil i Hamburg är spännande. Vet ni hur stort det är? Shit.


Väggarna kläddes montering av skyltar donades med och den eviga längtan efter en dusch växte sig starkare än vad vi egentligen ville erkänna. Ett gym? Ett badhus? En bordell? Vad FAN som helst tack bara jag får en dusch liksom!!!Det började närma sig färdigt och planen att gå o ta en kaffe började ta form, själv ville jag tillbaka till det internetcafe som vi passerat dagen innan och planen sattes i verket.


Känslan att vara klar var häftig, vi hade jobbat hårt och var värda lite kaffe. Och om vi hade tur..även en dusch!! Men HUR??????

Väl på internetcafeet besvarade jag lite mail, log för mig själv, tänkte, hur svårt kan det vara? Vi har fixat allt annat såklart får vi en dusch ikväll? Steffie och Trixie hade stannat till vid ett café för sitt kaffe och själv satt jag och surfade en runda.
Jag gick tillbaka till tjejerna och slog mig ner bland alla gäster vid vårt bord, mitt i solen och såklart var jag sugen på något helt annat än kaffe, I wanna have a huge Beer!!!
"Good decision" sa en kille vid bordet brevid och pep in o köpte sig själv en öl, sagt o gjort, Trixie fixade en kall till mig som njöts i solen.
Plötsligt skulle de gå och handla men icke jag, nej nej, glöm det sa jag, Carola stannar här, fattas bara gott sällskap god öl god sol vad mer kunde man begära liksom?
Jag satt o småpratade med killarna vid bordet bredvid och hade allmänt trevligt när plötsligt en annan kille kom cyklande. Killarna vid bordet busvisslade o stoppade den till synes stressade unge herrn men han stannade till och vid åsynen av alla ölen på borden så kapitulerade han rakt av.
Förvirringen i hans ansikte när han inte kunde passa in mig i gänget var skrivet över hela ansiktet men han var i alla fall inte för feg för att fråga vem jag var varför det och hur läge jag hade..typ..känt hans bästa vänner :-)
Jag skrattade och berätta att jag bara var en oskyldig svensk flcika som drack en öl i solen.
Han höll på att sätta sin öl i halsen och utropade, SVENSKA!!!!!
Säg att det är SANT!!
Eh..ja? Sa jag, och tänkte, glöm det din lille fuling du är inte min typ haha.
ÅÅÅÅÅåå utropade han då..TACK UNIVERSUM!
Eh? Sa vi allihop...
Jo men se då berättade han en story om hans sista besök i Sverige där han hade fått massor av hjälp av en svensk kille och han hade i många års tid hela tiden tänkt att han ju måste ge tillbaka en tjänst till en svensk person för att på så vis återsätlla balansen på karmakontot!
Eh..sa jag igen och konstaterade att han rakt av snott mitt uttryck som jag trodde bara jag använde...
Ja fortsatte den här unga mannen, så snälla! sa han, berätta vad kan jag göra för dig?? snälla säg att du behöver en tjänst!!!!
Eh..sa jag igen..ja..jag och två tjejkompisar behöver en dusch ikväll!
OO skrek och pep han av lycka yes yes yes! Inga problem, hämta upp mig här med bil när ni vill, jag väntar här så kör vi hem till mig och duschar.
No no no tänkte jag om igen men i samma andetag berättade han om sin flcikvän och då kändes det ju lite tryggare. typ.
En halv sekund senare kom Trixie och Steffi tillbaka och Trixie hälsade kaxigt med "Har du ordnat dusch för oss" ??
Ja sa jag och pekade på den unge Herrn som vi nu vet heter Florian, och som vi nu vet bor på Reeperbahn i en affärslokal med stora skyltfönster och som dags datum för 5 dagar sedan hade 3 mkt tacksamma duschgäster hos sig.
Red Light District, jojomen.
Tänk på vad Ni önskar er mina vänner!
Morgonen efter när vi vaknade upp på Hamburgs strand (Den är inte stor men den finns) 1 kvarter ifrån Reeperbahn kändes livet lite suspekt, vi skrattade gott åt det hela och sa jaha, vad beställer vi idag?
Jo sa Steffi, jag beställer att vår första kund i Montern är Philippe Karl.
Haha skrattade vi, eller hur.
Jo..men se det blir ju som man tänker.
Vet ni hur många besäkare Hansepferd har?
En man av alla dem heter PK och gissa vem som var den första gästen hos oss?
Jojomen.
Serru..det funkar det där.
Kan man säga.,
Dagarna på mässan avlöpte väl, vi skrattade en del och vår monter var minst sagt den mest besökta. En dag stod jag och konverserade med en sadelmakare, en yngre förmåga, trevlig talför med glimten i ögat, såklart var samtalsämnet enkelt. Hästar hundar sadlar hovar och livet allmänhet, underbart och mkt trevligt!
Vilka känner du då inom sadleriet?
Ja, sa jag..fan tänkte jag ska jag använda namn? Jag gillar det inte helt men well, han frågar så jag svarade och berättade om mina idoler, förebilder och numera ju väldigt goda vänner.
Ja och som sagt så är det ju lätt att skryta med namn men jag gillar det inte och jag såg ju på den här unga mannen att han 1. hade ställt frågan förr. 2 fått samma svar förr. 3 inte trott på det dom andra gångerna heller.
Dock.
I samma sekund som jag uttalade ett av namnen var det en man som hostade till precis bredvid oss och högröd i huvudet konstaterade jag att en av dessa män stod med ett stort leende precis vid min sida o sa, ni snackar väl inte om mig? Och bamsekramen var ett faktum.
Den unga mannen som fortfarande inte trodde vare sig det han hört eller det han nu besåg droppade av som en avlöning och lämnade oss som gladde oss åt att äntligen åter träffas något som tyvärr sällan sker.
Universum styr och ställer, det gäller att hänga med i svängarna ;)
Naturligtvis hände det mera.
Återkom i morgon :-)

1 kommentar:

  1. Christerdotter20 april 2010 23:40

    Ah, vad härligt =D
    Du har fått mig att skratta flera gånger idag. tack!

    SvaraRadera