fredag 25 juni 2010

MidsommaraftonLagom till Midsommar står Pionerna än en gång i full prakt och bländar oss med sin otroliga skönhet, det är vi och Myrorna som slåss om dom. Ta in en Pion och få 30 myror på köpet.

Midsommar skulle firas för barnen och för vår egen, egen skull där vi bara skulle känna vara finnas och odla gemenskap.

Dagen började med träning, sen packade vi bilen för dagens äventyr som skulle ta sin början i skogen runt Stens huvud.

När man pratar om denna utskjutande skånska turistattraktion glömmer man lätt dess omgivning som faktiskt är det som är vackert med vandringen uppåt.

Vi nöjde oss med Naturum som ligger halvvägs upp och lät oss istället nästlas in i en ljuvlig trolsk runda i skogen med alla attribut som en Trollskog ska ha.

Rundan var andetagande och vädret kunde inte vara bättre, solen strålade igenom lävverket så fort det gavs en chans.

ICA i Kivik var efter den rundan ett spännande delmål där Laxen för dagen kostade hundratals kronor mer än vanligt och Stockholmarna stod i kö för att överrösta varandra, vi köpte vår Makrill och potatissallad och smet iväg till Jordens vackraste strand, Knäbäckshusen söder om Kivik.

Vädret var med oss och vi tillbringade någon timmes tid i strålande sol, mätta och nöjda och tilläts även slumra till en stund lyssnandes på vågornas skvalp och Ediths tjut busandes med sin tålmodiga syster..Inte en flaggstång var utan sin flagga i Olseröd, festen i byastugan var redan i full gång när vi anlände och Edith skulle få uppleva sin första godispåse, dock ej planerat så, men det är ju Midsommar so What..

Simon försöker få sin självständiga dotter under kotroll på väg till festen, men nja, kontroll och namnet Edith går inte riktigt ihop...Inte heller Tålmodiga Moa var helt imponerad över energin som detta lilla barn innehar, men fest var det och festligt blev det :-)Snälla tanter delade ut godispåsar till alla barnen och vem var vi att säga nej till Busungen, så..Hm..Jo..en hel påse avverkades...Midsommarfina var vi allihop, dagen till ära såklart Klänning :-)Väl hemma med en chokladspeedad Edith och trötta ben var det knappt vi orkade med sillen, men såklart, ingen Midsommar utan sill.

Dukningen var enkel denna dag, maten ljuvlig, sällskapet fint, Dagen lyckad och fantastisk, Mätta så inte ens jordgubbarna o glassen gick ner stupade vi i säng till en riktigt bra Beckfilm och konstaterade att alla dagar kan vara fantastiska..

Det blir vad man gör det till..

Och det är helt upp till alla att regissera sin dag, sitt liv, sin tid på Jorden att bli exakt så som Jaget önskar..

Och Vill.
Med Önskan om en underbar och fortsatt Ljuvlig Midsommarhelg!

1 kommentar:

  1. En härlig dag<3 Underbara bilder, och du vackra kvinna så vacker i din klänning<3 Ha en fortsatt trevlig och ljuvlig helg<3

    SvaraRadera