torsdag 18 mars 2010

Kärlek

Någon sa, "Kärlek kommer och går"

Jag håller inte med.

Någon annan sa "Kärleken består det är bara föremålen som växlar"

Jag håller med till fullo.

En öppen kanal av Kärlek är alltid existerande, kan ej försvinna, det är vilken riktning den där kanalen tar som är det intressanta.

Om någon ej känner sig Älskad av mig är det ju inte ens säkert att jag ej Älskar, det är ju bara den personens reflektion av sin egen tolkning av MIN fokus.

Inte ens en växling av föremålet för kärlek, om vi nu ska hålla oss till termer, är knepigt egentligen.

Vi går på samma strand, i fotspår som trampats upp tidigare, äter med samma bestick, sover på samma kudde.

Det har ju inte med kärlek att göra.

Det har med att släppa gammalt och låta nytt komma in, inte för att övertäcka utan helt enkelt för att ta en egen plats som förhoppningsvis blir så pass stor att inget annat, gammalt får plats längre.

Lika som fotspåren aldrig finns kvar en längre stund på en strand, finns avtrycket av en älskad kind på en kudde kvar någon längre tid. Besticken diskar vi i diskmaskinen och sen då?

Minnena.

Det är vad vi gör med minnena.

Och de kan vi ju hantera på olika vis.

Vissa väljer att blåögt endast se till det bra som var och lever i någon form av dårskapstro att det går att laga, vissa är mer realistiska och går vidare, släpper skiten och skaffar sig en ny.

En ny vad?

Ett nytt föremål för den eviga ström av kärlek som aldrig tar slut såklart.

Vad händer om detta föremål aldrig blir en människa?

Vad om man aldrig får chansen att låta kärleken riktas mot en särskild person så att synkronisation och ett möte med kärlek från en annan riktning uppstår?

Nej faktiskt, det händer ingenting. Det varken blir mer eller mindre kärlek i livet, för den evigt strömmande kärleken bara är, bara finns, för oss att ta del av och rikta, när vi vill om vi vill vart vi vill.

Tex. När vi är helt galna på en kavaj. Vi bara måste köpa den. Vi riktar all kärlek till kavajen i stunden.

Och sen då?

När vi köpt den och den hänger där och lyser, men ingen kärlek lyser tillbaka? Då glömmer vi oftast bort den, tills nästa gång vi känner att vi behöver rikta kärlek någonstans och hittar ett par glänsande handgjorda skor som i stunden av köpet i vårt tycke lyser, men sedemera så var inte det kärlek det heller, för ingen kärlek strålade tillbaka.

Med en annan levande individ är det annorlunda.

Inte för att man kan köpa någon, vare sig med smycken eller vackra ting, men om man riktar sin kärlek till en annan människa och den personen gör detsamma uppstår ett KLICK. En energi en synkronistaion.

Och poff så är man förälskad.

Beroende på vad man har i bagaget vågar man släppa in det faktum att här hade vi ett möte av två kraftfulla kanaler av Kärlek.

Sen är det upp till oss att gå vidare och botanisera i den här personens personlighet för att se om vi kanske rent av passar ihop?

Eller bara nöja oss med att vi har "något" men vi som ett par, nej så blir det aldrig för kanske personligheterna inte passade ihop, tiden var ej vår just nu.

Man behöver ju inte bli ihop med alla man älskar eller?

;)))

Att ÄLSKA någon är alltså när två kanaler av kärlek möts, medvetet eller omedvetet. Vid ett klick skapas de Älskande.

En Idol Älskar sina fans. Klick. Många kanaler det där, en otrogen man kan älska alla sina kontakter, klick klick klick, eller så köper han kavajer och skor, skit samma, men din ensamma kanal blir det aldrig, du får nöja dig att vara en i mängden.

Att välja någon där du är i huvudcentrum kanske inte är så smart det heller men lagom är ju bäst eller?

När den du delar ditt KLICK med har osmakligheten att bo 300 mil ifrån dig kan det kännas både onödigt och dumt att dra ut på lidandet, jag menar, distansförhållande är det kul eller?

Vad tycker ni?

Dagens fråga är, Är det ens lönt att överväga tanken, även om KLICKET var ett KABOOM??

Mina fotspår under palmerna eller upp i bergen eller på stranden här ovan, spelar ingen roll när allt kommer omkring, det är vad du gör med vad du har som till slut visar reaultatet på det du önskade.

Vad jag önskar?

Just nu?

Sovmorgon.

Simple as that ;)

Kramelikram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar