måndag 15 februari 2010

Memory Lane

En resa har alltid en början men vem vet var den slutar?

Och det beror ju alltid på var vi väljer att den ska börja, för att vi ska kunna säga att den faktiskt slutat, eller i alla fall, transformerats till en ny fas.

Sammanfattningarna har haglat de senaste dagarna.

Beslut tagna i lugn och sans har format den nya vägen framåt och avslutat faser bakåt.

Tankarna hade tid att virvla, inte minst igår på väg "Hem" till Anderslöv, där mycket faktiskt började.

Att köra Memory lane reversed var helt ok. Hönsingehuset stod där i sin skabbiga, sorgliga uppenbarelse, så fint det var när jag flyttade hemifrån...

Grönby skola där min bror gick, Grönby där Rickard bodde och alltid hoppade på skolbussen, Röda huset där Therese bodde, vita huset med alla festliga tillfällen och den gamla damen som rökte ihjäl sig, huset där Therese o jag blev väckta av en tjuv som sedan kunde fångas in...

Rosenhagen...ja Herre min Gud...Rosenhagen som aldrig glöms bort...

Thysells med sin gratis Varm Coklad..Fiket med sin goda fika, Affärerna, Pizzerian Kiosken..och så skolan..:-)

Och nu bor ju Mamma där.

Så.

Jag hämtade Mamma igår så körde vi till Trelleborg för att hämta upp Filippa. Vi skulle ha vinterpicnic i parken och låta hundarna leka, och det var riktigt mysigt och lyckat :-)

Trelleborg som ända tills för något år sedan alltid var Hem för mig, tills jag upptäckte och förstod att hemma är alltid var jag har mitt jag.

Men vilken resa, en fin känsla att genomleva alla upplevelser och känslor the Compact way.Det spelar ingen roll vilken väg man går. Det spelar ingen roll vilka dörrar man öppnar eller vilka val man gör.

Livet går ändå vidare.

Livet är resan som du minns på slutet, och slutet är ändå bara början på en annan resa, en fas, en Cykel.

En av alla dessa cykler som vi upplever om och om igen dag efter dag efter månad efter liv, just för att allt går framåt och allt upplevs i faser. liksom årstiderna.

I slutet finner vi regnbågsbron, den totala eviga kärleken, som ett beröm, en present för väl utfört arbete, varje gång vi avslutar något har vi en lönecheck att hämta.

Om kontot är tomt vet vi att vi kunde gjort bättre, men det kan aldrig bli fel, bara bra och mindre bra, bara ge mer eller mindre ljus.

Det är helt upp till oss själva hur mkt ljus vi vill ha i vårt liv och ju mer ljus vi har kvar i slutet av resan desto större lönecheck kan vi vänta, så skapa ljus för dig och för dina kära varje dag!

Ljus genererar ännu mer ljus


Jag är i slutet av en fas och i början av en annan. Socialt och mijöfaktoriskt borde jag vara en nedbruten skrynklig gumma i kris med tankar om att livet är slut.

Jag har nog samlat tillräckligt med ljus under denna fas för så är inte fallet.

Det är nu livet börjar, Memory Lane ändrar riktning och nu styr jag in på en väg som för mig är helt okänd men jag ser den...jag ser regnbågsskatten där borta och jag kan verkligen säga att jag ser fram emot att fylla 80, för att se hur mkt ljus jag samlat fram tills dess.

Ha en underbar dag alla fina!1 kommentar: